Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het belangrijk dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. Zo is het belangrijk dat de waterdruk altijd hoger is dan 2 bar en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwamingsketel doen wij voor u. Hiervoor komt een bedrijf 1 keer in de 2 jaar bij u langs.

Veel gevraagd over Verwarming

Wie bel ik voor een storing of klacht over mijn verwarmingsketel?

Werkt uw verwarmingsketel niet meer? Bel dan direct naar Energiewacht op telefoonnummer 088-5553000

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Controleer eerst of de waterdruk van uw verwamingsketel goed is. De waterdruk moet hoger zijn dan 2 bar. Is de druk hoog genoeg? Neem dan contact op met Energiewacht op telefoonnummer 088-5553000. Is de waterdruk lager? Vul dan uw ketel bij. Let er ook op of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit uw radiatoren komen? Ontlucht dan het systeem.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

Bekijk de handige Bijvullen doet u als volgt: Laat de slang vol lopen met water zodat er geen lucht meer in zit. Sluit het andere uiteinde aan op het vulpunt bij de verwarmingsketel. Doe de waterkraan (en het vulpunt van de verwarmingsketel) open. Kijk op de display van de verwarmingsketel. Vul de verwarmingsketel bij tot 2.0 bar. Sluit het vulpunt van de verwamingsketel en doe de waterkraan dicht. U kunt de vulslang nu weer ontkoppelen. Zet de verwamingsketel weer aan.

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Het onderhoud aan verwarmingsketels doen wij niet zelf. Een bedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer per 2 jaar uw ketel.

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Om te ontluchten moet u het volgende doen: Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur. Draai alle radiatoren open. Doe dit minimaal 10 minuten door de knop linksom te draaien. Sluit daarna alle radiatoren door de knop rechtsom te draaien. Begin nu met ontluchten. Start met de radiatoren beneden, ga daarna boven ontluchten. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel op de radiator open (linksom). Er komt nu lucht uit. Komt er alleen nog water uit? Draai nu het ontluchtingsventiel weer dicht en draai de radiatorkraan weer open (linksom). Herhaal dit bij alle radiatoren.