Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Wij plannen een afspraak voor het ondertekenen van uw huurcontract en het opleveren van uw nieuwe woning.

Veel gevraagd over Starten met huren

Ik wil de oplevering van mijn woning verplaatsen. Kan dat?

Soms kan de oplevering later plaatsvinden. Dan moet er wel ruimte zijn in onze agenda. Het naar voren verplaatsen van de afspraak kan vaak niet. Wij hebben de sleutels dan nog niet of er wordt nog gewerkt. De ingangsdatum van de huurovereenkomst en de huurbetaling veranderen niet.

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Ja, dat dat kan. U kunt ons bellen of mailen, dan sturen wij u die toe. De afmetingen op een plattegrond kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Meet u zelf de woning na voor u gordijnen, vloerbedekking en andere zaken bestelt.

Ik heb een woning toegewezen gekregen, maar nu wil ik de woning toch niet accepteren. Wat nu?

Er zijn 2 situaties mogelijk: 1. Heeft u de acceptatie reeds bij ons ingeleverd. Dan kunt u de woning niet meer afzeggen of betaald u een maand huur. Tevens komt u inschrijving op vervallen te staan. 2. Heeft u de woning nog niet geaccepteerd, dan kunt u nog makkelijk van de woning af.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door en vermeld 'retour afzender'. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. U wordt dan ingeschreven in de basisadministratie van die gemeente (BRP). U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

Bij het aangaan van de huurovereenkomst, dient u dit bedrag per pin te betalen.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering loopt onze woninginspecteur samen met u door de woning. Hij noteert bijzonderheden in een opleverrapport. Ook maakt hij afspraken met u over mogelijke nog uit te voeren werkzaamheden. Daarna tekent u de huurovereenkomst en krijgt u de sleutels van de woning. Vergeet niet dat de eerste huur op onze rekening moet staan voor de oplevering van uw woning.

Ik kreeg een woning toegewezen. Hoe gaat het nu verder?

Gefeliciteerd! Levert u de accptatie met de gevraagde fomulieren zo spoedig mogelijk bij ons in. We maken dan met u een afspraak voor de datum van het tekenen van het huurcontract, dan u ontvangt u ook de sleutels van uw nieuwe woning. U ontvangt hierna een bevestiging van deze datum. Bij de bevestiging zit ook de eerste verhuurnota. Het bedrag van de eerste huur moet u per pin voldoen, tijdens de ondertekening van het huurcontract.

Ik ben vergeten de meterstanden door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie de beginstanden voor mij?

Ja, die kunt u per mail bij ons opvragen.

Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

Er wordt een afspraak met u gemaakt, nadat u alle gevraagde fomulieren heeft ingeleverd en door ons zijn gecontroleerd.