Zestien nieuwe aardbevingsbestendige en zeer duurzame huurwoningen in Middelstum

Woongroep Marenland en Woningstichting Wierden en Borgen bouwen samen zestien aardbevingsbestendige en nul-op-de-meter-woningen. Halverwege dit jaar start bouwbedrijf VDM Woningen met de bouw van deze gezinswoningen. De woningen worden gebouwd volgens het door VDM ontwikkelde ZERO-concept. De huurprijs valt onder de sociale huurgrens.

Woning en locatie
De zestien woningen komen aan de Ticheldobbe in Middelstum in vier blokjes van vier woningen. Ze zijn een eigen oprit, een tuin op het noordoosten met daar achterin een berging. Deze mooie ruime woningen hebben drie slaapkamers en een ruime zolder.

Duurzaam en energiezuinig wonen
De duurzame eengezinswoningen hebben geen gasaansluiting en worden verwarmd met een warmtepomp. De woningen zijn natuurlijk aardbevingsbestendig en zelfvoorzienend in energie. Dat wordt opgewekt met de 26 zonnepanelen op het dak van de woning. In de basis zijn de woningen voorzien van een extra duurzame buitenschil. Door deze aanpak zijn de huizen meteen zeer veilig, comfortabel en energiezuinig.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor ons en voor Wierden en Borgen. Met dit project zetten we ons dan ook samen in voor betaalbare duurzame nieuwbouw én verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

Ondertekening overeenkomst
Gister, woensdag 27 februari ondertekenden bestuurders Gerke Brouwer van Woongroep Marenland, Peter van Heeswijk van Woningstichting Wierden en Borgen, financieel directeur Kees Buitenwerf en algemeen directeur Jan van der Meer beide van VDM Woningen de overeenkomst voor dit prachtige project. De twee opdrachtgevers zetten hiermee in op hoogwaardige duurzame sociale woningbouw. 

Van links naar rechts op de foto: Gerke Brouwer (Woongroep Marenland), Jan van der Meer (algemeen directeur VDM Woningen), Kees Buitenwerf (financieel directeur VDM Woningen) en Peter van Heeswijk (Woningstichting Wierden en Borgen)