Woongroep Marenland en Heijmans tekenen overeenkomst voor verbetering en verduurzaming 292 woningen

Met het ondertekenen van de overeenkomst op donderdag 27 oktober geeft Woongroep Marenland, samen met bouwbedrijf Heijmans, het startsein voor de verduurzaming en verbetering van 292 woningen. Het gaat hierbij om woningen met een laag energielabel op verschillende plekken in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland. Naast verduurzamingsmaatregelen krijgt het merendeel van deze woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. De werkzaamheden starten in maart 2023 en zijn naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

Grote stap
Woongroep Marenland zet hiermee een grote stap in de verdere verduurzaming en verbetering van de woningen. Margriet Drijver is blij dat de overeenkomst is getekend: ‘Met de stijgende energieprijzen is het belangrijk om snelheid te maken in de verduurzaming van de bestaande woningen. Door dit te combineren met andere werkzaamheden, slaan we twee vliegen in één klap en hebben onze huurders maar één keer werklui over de vloer en straks, naast een lagere energierekening, ook een fijner huis.’ De meeste woningen worden voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie en krijgen in sommige gevallen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Ook worden, waar technisch mogelijk, (hybride) warmtepompen geplaatst, die zorgen voor een lager gasverbruik en krijgt een aantal woningen zonnepanelen. Naast de verbetering en verduurzaming van de woningen is er ook afstemming met NCG om (waar nodig) tegelijkertijd versterkingswerkzaamheden uit te voeren.

Betrouwbaar bouwbedrijf
Woongroep Marenland kiest voor bouwbedrijf Heijmans om de werkzaamheden uit te voeren.  Heijmans overtuigde Woongroep Marenland door hun ervaring met grootschalige woningverbetering en de manier hoe ze bewonerscommunicatie inzetten. Wim Oudendorp, directeur Woningbouw ziet de opgave met vertrouwen tegemoet. ‘Groot onderhoud en verduurzaming is voor bewoners vaak een ingrijpende gebeurtenis. Daarom neemt onze bewonersbegeleider de bewoners bij de hand mee door dit traject. Fijn dat we voor 292 bewoners het wooncomfort kunnen verhogen en door deze werkzaamheden hun energielasten kunnen verlagen waardoor we kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving.’