Woningaanbod ook op GroningenHuurt.nl

Samen met vijf Groninger woningcorporaties ontwikkelde Woongroep Marenland de website groningenhuurt.nl. Op deze website kunnen woningzoekenden snel en eenvoudig zien welk aanbod de deelnemende corporaties hebben. De deelnemende woningcorporaties op GroningenHuurt zijn Acantus, De Delthe, Groninger Huis, SUW, Wierden en Borgen en Woongroep Marenland.

Gezamenlijke aanpak
Corporaties maken samen met huurderorganisaties en gemeenten afspraken om het woningaanbod in de regio beter en breder onder de aandacht te brengen. Dit gezamenlijke online platform draagt daaraan bij. Ook Woongroep Marenland vindt het belangrijk dat het zoeken van een passende woning voor de mensen gemakkelijk gemaakt wordt. En dat lukt, want door alles op één website aan te bieden, wordt het zoeken een stuk simpeler en is het volledige aanbod in de regio nu gebundeld.

Snel en simpel
Op GroningenHuurt staat het beschikbare aanbod van alle deelnemende woningcorporaties, die samen woningen door de hele provincie Groningen aanbieden. Een woning zoeken kan bijvoorbeeld op plaats of op type woning. Het beschikbare aanbod en de verhurende woningcorporatie komen in beeld en men reageert op het aanbod via de eigen website van de betreffende corporatie.

Alle woningen
Het is ook mogelijk het complete bezit van de corporaties te bekijken op GroningenHuurt. “Deze mogelijkheid bieden we omdat we weten dat veel woningzoekenden hier behoefte aan hebben”, aldus Anita Tijsma van Acantus. “Al is een woning niet beschikbaar, het is fijn even snel te kunnen kijken waar huurwoningen staan, in een dorp of wijk waar je graag wilt wonen en natuurlijk van welke corporatie die woning is.”

Livegang
Woensdag 21 november werd de website groningenhuurt.nl feestelijk gelanceerd door de initiatiefnemers en alle meewerkende partijen zoals huurdersorganisaties en gemeenten.

www.groningenhuurt.nl