Verhuiskostenvergoeding Woongroep Marenland

Woongroep Marenland biedt huurders die te maken krijgen met sloop en nieuwbouw als gevolg van de versterkingsopgave een sociaal plan en uitgebreid aanvullend pakket. Daarmee zorgt Woongroep Marenland goed voor haar huurders.

Sociaal plan

Het wettelijk sociaal plan bedraagt €6.095. Dit bedrag is een bijdrage voor het stofferen van de nieuwe woning, het aanleggen van de tuin en voor de verhuizing. Huurders die tijdelijk naar een wisselwoning verhuizen, hebben recht op 10% extra vergoeding en krijgen €6.705.

Aanvullend pakket

Daarnaast bieden we een aanvullend pakket met een waarde van ongeveer €6.000. Daarmee nemen we huurders veel werk uit handen en worden de vergoedingen geïnvesteerd in de woning. De woning en tuin is ingericht en de verhuizing wordt geregeld. Waar het aanvullend pakket precies uit bestaat, leest u hier.

De negen zekerheden

Samen met de andere Kr8 corporaties (Acantus, Lefier, De Delthe, Wierden & Borgen, Stichting Uithuizer Woningbouw, Woonzorg en Groninger Huis) hebben we de negen zekerheden gemaakt. Die bieden we aan huurders in het aardbevingsgebied bij sloop en nieuwbouw door de aardbevingsproblematiek.

Meer over de negen zekerheden leest u hier.