Sleuteluitreiking eerste bewoners nieuwbouw Klaas Bosstraat

Op woensdag 17 oktober hebben de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in de Klaas Bosstraat ontvangen.
Woongroep Marenland levert 28 levensloopbestendige woningen op aan de nieuwe huurders.

 Gerke Brouwer, bestuurder van Woongroep Marenland en Annalies Usmany, Wethouder gemeente Appingedam, overhandigden de sleutels aan één van de eerste bewoners, de heer en mevrouw Strockmeijer. Na de gezamenlijke rondgang door de woning werd even stil gestaan bij de verhuizing. Dit ging gepaard met een lach en een traan. De lach, met het zien van de prachtige nieuwe woning, die geheel past in hun situatie. Ze kiezen, nu ze ouder zijn, voor een levensloopbestendige woning. De slaapkamer en badkamer zijn gelegen op de begane grond.  Een traan wordt gelaten, want ze verlaten na 26 jaar de woning in de  Patrimoniumstraat, omdat deze woningen gesloopt gaan worden.

 Veel bewoners verhuizen vanuit de Emmastraat en de Patrimoniumstraat naar de Klaas Bosstraat, waar Woongroep Marenland nieuwe woningen realiseert. Door te verhuizen naar de Klaas Bosstraat hoeven de bewoners maar  één keer te verhuizen.

 De uitreiking van de sleutels gaat in twee fases. De eerste 16 bewoners krijgen op 17 oktober de sleutels. De overige 12 bewoners ontvangen deze op 7 november.

 De 28 woningen in de Klaas Bosstraat zijn levensloopbestendig en hebben lage energielasten, waarmee inhoud wordt gegeven aan duurzaam en betaalbaar wonen. Daarnaast zijn de woningen aardbevingsbestendig. Het plan is uitgewerkt door Architectenbureau Van Manen & Zwart en gebouwd door van Wijnen en past in de herontwikkeling van de wijk Opwierde.