Kijkdagen bij nieuwbouwwoningen aan Gerrit Raapstraat in Appingedam

Kijkdagen bij nieuwbouwwoningen aan Gerrit Raapstraat

Hoe ziet mijn nieuwe huis er straks uit? Huurders uit de wijk Opwierde, waarvan hun woning wordt vervangen door een gasloze, duurzame en aardbevingbestendige woning, konden vorige week een kijkje nemen in verschillende types nieuwbouwwoningen aan de Gerrit Raapstraat in Appingedam. De huurders waren hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Een indruk krijgen
Door een kijkje te nemen, krijgen ze alvast een indruk van hoe hun toekomstige woning eruit komt te zien. Om ze een goed beeld te geven van de ruimtes, waren de modelwoningen met gestoffeerde kartonnen meubels ingericht. In totaal waren er 3 type woningen te bezichtigen: een levensloopbestendige woning en twee verschillende types gezinswoningen. Woonconsulenten van Woongroep Marenland en aannemer Nijhuis Bouw waren aanwezig voor de rondleiding en het beantwoorden van vragen.

Opwierde 1
De 96 woningen in de Gerrit Raapstraat en de Pieter Veningastraat zijn inmiddels gesloopt. Daarvoor in de plaats worden 92 nieuwe woningen teruggebouwd. In totaal bouwt Marenland hier 40 levensloopwoningen en 52 gezinswoningen. De nieuwe woningen worden gasloos, aardbevingbestendig en duurzaam.  Het nieuwbouwproject is onderdeel van het project Opwierde 1.