Help jij mee ons woon-actieplan voor Groningen te maken?

Na de parlementaire enquête gaswinning en de ereschuld aan Groningen, werken wij als Kr8-corporaties aan een woon-actieplan. Een handreiking voor de overheid, waarin staat wat er volgens ons concreet nodig is om in de toekomst veilig en plezierig te kunnen wonen in Groningen. Hierbij hebben wij de hulp van huurders in het aardbevingsgebied hard nodig.

Daarom ontvingen ruim 10.000 huurders in het aardbevingsgebied van Acantus, Groninger Huis, Wierden en Borgen, Goud Wonen, Lefier, Woonzorg Nederland en Woongroep Marenland (de Kr8-coporaties) een ansichtkaart. Hierop staat dat wij van 22 tot 25 mei 2023 samen met huurdersorganisaties op pad gaan in verschillende wijken en dorpen. En misschien wel bij hen aanbellen met een aantal vragen.

Ideeën voor een betere toekomst

Met ruim vijftig medewerkers van de verschillende corporaties en huurdersverenigingen gaan we wijken en dorpen in. Wat wil jij ons meegeven over wonen in Groningen? Hoe zou jouw dorp, wijk, buurt, woning er in de toekomst uit moeten zien? Wat zijn jouw ideeën om wonen en samen leven plezieriger te maken? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je kan tot 1 juni een online vragenlijst Het kost ongeveer 10 minuten tijd om die in te vullen.
  • We kunnen de vragenlijst ook opsturen. Neem hiervoor contact met ons op. 
  • Het kan ook zijn dat we bij je aanbellen. Medewerkers van de Kr8-corporaties gaan van 22 tot en met 25 mei 2023 de wijk en  buurt in om hier met jou over in gesprek te gaan.

    Op maandag 22 mei zijn we 's morgens in Delfzijl (Tuikwerd) en 's middags in Farmsum. Dinsdag 23 mei zijn we 's morgens in Uithuizen en 's middags in Appingedam. Woensdag 24 mei: 's morgens in Ten Boer, 's middags in Uithuizermeeden. En tot slot op donderdag 25 mei: 's morgens in Siddeburen en Woudbloem en 's middags in Loppersum.

Wil je graag dat we bij jou langskomen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Dan nemen we samen de vragen door.