Elke woning voorzien van een rookmelder

Update 7/7:
Op dit moment hebben wij het merendeel van de woningen voorzien van een rookmelder. Door leveringsproblemen loopt de plaatsing van de laatste rookmelders vertraging op. We doen ons uiterste best om ook deze laatste rookmelders z.s.m. te plaatsen. 

Per 1 juli 2022 is het verplicht om op elke verdieping in de woning een rookmelder te hebben. Rookmelders redden levens en helpen bij het terugdringen van het aantal slachtoffers van brand. Veel woningen van Woongroep Marenland zijn al van een rookmelder voorzien. Dat geldt voor alle nieuwe woningen sinds 2003. Woongroep Marenland zorgt voor rookmelders in uw huis als die er nog niet zijn. Deze worden geplaatst door Energiewacht. In welke ruimte een rookmelder wordt opgehangen, is afhankelijk van de indeling van uw woning. De monteur van Energiewacht weet precies welke types rookmelders zijn toegestaan, waar deze moeten komen te hangen en hoeveel rookmelders er in uw woning geplaatst moeten worden. Als er in uw huis al rookmelders hangen die aan de regelgeving voldoen, hoeven deze niet te worden vervangen. 

Let op: criminelen maken misbruik
De politie waarschuwt bewoners in Drenthe en Groningen voor criminelen die met een babbeltruc bij u in huis proberen te komen. Deze criminelen zeggen dat ze uw rookmelder controleren, maar zijn uit op uw waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld sieraden. We hebben op dit moment nog geen meldingen ontvangen van huurders bij wie dit is overkomen. Woongroep Marenland plaatst op dit moment alleen nieuwe rookmelders bij huurders die nog geen rookmelder hebben. De installatie wordt gedaan door Hans Konneman. Hij werkt in opdracht van Energiewacht en Woongroep Marenland. Twijfel je? Vraag de persoon aan de deur of hij zich wil identificeren. Wil of kan diegene dat niet? Laat de persoon dan niet binnen en neem contact op met Woongroep Marenland.