Eerste 'Struikroofactie' in Middelstum groot succes

Op zaterdag 19 september vond aan de Vlaslaan in Middelstum de eerste ‘struikroofactie’ van het noorden plaats. Tijdens deze dag konden bewoners, onder leiding van lokale struikrovers van Stichting Struikroven en Woongroep Marenland, zoveel mogelijk planten en struiken redden van de sloop. Vanwege de versterkingsoperatie sloopt Woongroep Marenland aan de Vlaslaan 22 woningen om op diezelfde plek nieuwe woningen te bouwen.

Bij sloopwerkzaamheden gaat het groen vaak verloren. Stichting Struikroven zet zich landelijk in om zoveel mogelijk groen te redden van de sloop en een tweede leven te geven. Hierbij spelen bewoners en omwonenden een centrale rol. Tijdens de struikroofdag hadden bewoners de mogelijkheid om hun eigen planten en struiken te herplanten in een tijdelijk tuin bij basisschool Klim-op. Als de nieuwbouw aan de Vlaslaan klaar is en de kust weer veilig is, keren de planten terug naar de Vlaslaan. Later op de dag kregen omwonenden de kans om uit het overgebleven groen mooie planten voor hun eigen tuin uit te zoeken.

Deze struikroofactie werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Struikroven. Ook vrijwilligers van Middelsoam en van de GKv Middelstum hielpen mee.