Eerste huurders nieuwbouwwoningen Gerrit Raapstraat Appingedam ontvangen sleutel

De huurders van de eerste 8 nieuwbouwwoningen aan de Gerrit Raapstraat ontvingen vanochtend de sleutel van hun aardbevingsveilige woning. Een aantal van hen keert hierdoor terug op de plek waar hun oude woning stond. De aankomende maanden bouwt bouwbedrijf Nijhuis, in opdracht van Woongroep Marenland, hier 92 aardgasvrije, duurzame en veilige woningen. De gemeente Eemsdelta is verantwoordelijk  voor de realisatie van de openbare inrichting.

De sleutels werden feestelijk overhandigd via een kartonnen doosje in de vorm van een huis met daarin een ballon. Nadat de nieuwe bewoners de sleutels in ontvangst namen, was het tijd voor taart om dit moment met elkaar te vieren. In november 2021 werd begonnen met de sloop van de oude woningen op deze locatie. Nu bijna 11 maanden later zijn de eerste woningen klaar. Naast huurders die terugkeren op hun oude locatie, zet Woongroep Marenland een aantal opgeleverde woningen in als tijdelijke wisselwoningen voor huurders die vanwege de sloopwerkzaamheden van hun oude woning tijdelijk op een andere plek moeten wonen.

92 woningen
De komende weken zijn er elke week sleuteluitgiftes en ontvangen meer huurders de sleutel van hun nieuwe woning aan de Gerrit Raapstraat of Pieter Veningastraat. In totaal bouwt Woongroep Marenland hier 92 woningen. De verwachting is dat alle woningen eind december gereed zijn.

Opwierde 1
De nieuwbouw van de woningen aan de Gerrit Raapstraat is onderdeel van het grootschalige sloop- en nieuwbouwproject in de wijk Opwierde 1 in Appingedam. In totaal bouwt Woongroep Marenland de komende jaren in deze wijk ruim 450 aardbevingsbestendige woningen.