Bewoners ontvangen sleutel in ‘t Zandt

Woongroep Marenland realiseert tien nieuwe huurwoningen aan de Hoofdstraat en Hink Oostingstraat in ’t Zandt. Op 17 december ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning aan de Hoofdstraat en Kerklaan. Van de vier woningen aan de Hink Oostingstraat zijn er drie verhuurd. De vierde wordt ingezet als wisselwoning voor de sloop en nieuwbouw.

Molensteen gevonden
Tijdens de grondwerkzaamheden is een oude molensteen gevonden, die een mooi plekje krijgt in de gemeenschappelijke tuin aan de Hoofdstraat/Kerklaan. Een molensteen is een ronde steen die onder andere in windmolens en watermolens wordt gebruikt voor het malen van granen en andere producten.

Bouwen in een karakteristiek krimpgebied
Woongroep Marenland breidt uit in de regio om het voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken om hier te blijven wonen. De nieuwe woningen zijn levensloopbestendig met alle voorzieningen op de begane grond. Vooral voor oudere bewoners is dit een uitkomst.

Duurzame bouw door innovatieve aannemer
Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe woningen. Zij realiseren zes levensloopbestendige woningen aan de Hoofdstraat en vier aan de Hink Oostingstraat. De woningen zijn aardbevingsbestendig, door een specifieke combinatie in het gebruik van houtskelet en beton. “Uiteraard zijn de woningen gasloos, maar daarnaast ook heel energiezuinig” legt Matthijs Mellema, uitvoerder bij Dijkstra Draisma uit. “De stroom voor de woningen wordt duurzaam opgewekt en door goed te isoleren houd je warmte binnen en kou buiten.” Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft veel ervaring met het duurzaam (ver) bouwen van woningen. De planning is dat de woningen eind 2020/begin 2021 opgeleverd worden.