Nieuwsberichten

Project 'gemetselde woningen' in Appingedam afgerond

Op 19 mei werd met het planten van een boom aan de Plataanlaan in Opwierde-Zuid het project ‘gemetselde woningen’ op feestelijke wijze afgerond. Alle bewoners hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning en ook de straten en het groen zijn opnieuw ingericht. De bewoners van de wijk werden daarom getrakteerd op een barbecue.

Vergoedingen voor huurders bij versterking definitief

Met ingang van 16 mei 2022 kunnen huurders als hun huis wordt versterkt of gesloopt vanwege de aardbevingsproblematiek een vergoeding aanvragen voor zogenaamde zelf aangebrachte voorzieningen. Dat viel op 12 mei 2022 te lezen in een bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de Staatscourant.

Gildenhof in Appingedam opgeleverd

De versterking van de Gildenhof aan de Riepe in Appingedam is afgerond. De Gildenhof maakt deel uit van het Zorgprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Paas B.V. voerde de versterking uit. In de afgelopen weken rondde Paas B.V. het metsel- en schilderwerk af en werkte het bouwbedrijf nog aan de fundering. De oplevering vond plaats op 6 mei.

Nijhuis Noord en Woongroep Marenland ondertekenen aannemersovereenkomst

Albert Jan de Ruiter, directeur Nijhuis Noord en Gerke brouwer, directeur-bestuurder Woongroep Marenland ondertekenden op 20 januari 2022 de aannemersovereenkomst voor de bouw van 92 nieuwe woningen in de Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat in Appingedam. Het ondertekenen van deze overeenkomst betekent de officiële start van de eerste fase van de nieuwbouw in Opwierde 1, die in totaal 367 woningen betreft.