Nieuwsberichten

Eerste 'Struikroofactie' in Middelstum groot succes

Op zaterdag 19 september vond aan de Vlaslaan in Middelstum de eerste ‘struikroofactie’ van het noorden plaats. Tijdens deze dag konden bewoners, onder leiding van lokale struikrovers van Stichting Struikroven en Woongroep Marenland, zoveel mogelijk planten en struiken redden van de sloop. Vanwege de versterkingsoperatie sloopt Woongroep Marenland aan de Vlaslaan 22 woningen om op diezelfde plek nieuwe woningen te bouwen.

Reactie problemen 64 pilotwoningen Appingedam

In het weekend van 18 november besteedde RTV Noord aandacht aan de problemen bij de 64 versterkte woningen in Appingedam. Wij kunnen ons voorstellen dat dit item (extra) vragen oproept. Daarom informeren wij de huurders van de betreffende woningen persoonlijk per brief n.a.v. deze berichtgeving.

Reactie op artikel Dagblad van het Noorden

Vandaag verscheen er een artikel met de titel Sloop-nieuwbouw- en versterkingsproces in Appingedam drijft huurders Marenland tot wanhoop. 'Er wordt niet naar ons geluisterd' op de website van het Dagblad van het Noorden. Onderaan het artikel staat ...

Woongroep Marenland en Heijmans tekenen overeenkomst voor verbetering en verduurzaming 292 woningen

Met het ondertekenen van de overeenkomst op donderdag 27 oktober geeft Woongroep Marenland, samen met bouwbedrijf Heijmans, het startsein voor de verduurzaming en verbetering van 292 woningen. Het gaat hierbij om woningen met een laag energielabel op verschillende plekken in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland. Naast verduurzamingsmaatregelen krijgt het merendeel van deze woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. De werkzaamheden starten in maart 2023 en zijn naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

Aardbeving bij Wirdum

In de omgeving van Wirdum is in de nacht van 7 op 8 oktober een aardbeving geweest. De beving had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. 

Woongroep Marenland onderzoekt mogelijkheden herverdeling woningbezit

Woongroep Marenland onderzoekt de mogelijkheden om het woningbezit te herverdelen onder andere woningcorporaties in de regio. De organisatie is door de aardbevingen bezig met een grote versterkingsopgave en de komende jaren staat de versterking en nieuwbouw van nog honderden woningen gepland. De conclusie van interim directeur-bestuurder Margriet Drijver is dat de opgave te groot is voor de huidige organisatie. 

Eerste huurders nieuwbouwwoningen Gerrit Raapstraat Appingedam ontvangen sleutel

De huurders van de eerste 8 nieuwbouwwoningen aan de Gerrit Raapstraat ontvingen vanochtend de sleutel van hun aardbevingveilige woning. Een aantal van hen keert hierdoor terug op de plek waar hun oude woning stond. De aankomende maanden bouwt bouwbedrijf Nijhuis, in opdracht van Woongroep Marenland, hier 92 aardgasvrije, duurzame en veilige woningen. De gemeente Eemsdelta is verantwoordelijk  voor de realisatie van de openbare inrichting.

Bouwstart huurwoningen De Eendracht

Deze week starten de bouwwerkzaamheden op het Eendrachtterrein in Appingedam. Op deze plek realiseren Woongroep Marenland en Woonstichting Groninger Huis in totaal 24 energiezuinige huurwoningen voor gezinnen.

Compensatie voor de stijgende energiekosten

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met
een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.

Kloppen uw gegevens nog?

Ieder jaar voeren we bij Woongroep Marenland een opschoningsactie onder onze woningzoekenden uit. Dat doen we zodat ons bestand met woningzoekenden klopt en we iedereen een passende woning kunnen bieden.