Tweehurenbeleid

Woongroep Marenland hanteert een tweehurenbeleid. Het doel van het tweehurenbeleid is dat alle huurwoningen voor alle woningzoekenden bereikbaar is. Hiermee geven we onze woningzoekenden de vrijheid om te kiezen waar en in welk woningtype ze graag willen wonen.

Wat houdt het tweehurenbeleid in?

Het tweehurenbeleid houdt in dat uw inkomen en huishoudsamenstelling bepalend is voor de huurprijs die u gaat betalen. Indien uw inkomen en huishoudsamenstelling niet passend is bij de aangegeven huurprijs, dan komt u in aanmerking voor huurverlaging. In het schema hieronder ziet u wat voor u van toepassing is.

Kom ik voor alle woningen in aanmerking?

U kunt op elke woning een optie nemen. Al onze woningen worden passend toegewezen. Als uw inkomen en huishoudsamenstelling niet passend is bij de aangegeven huurprijs, dan komt u in aanmerking voor huurverlaging.

Wat gebeurt er als mijn inkomen verandert?

Het is alleen mogelijk om bij een toewijzing de huurprijs aan te passen. Uw huurprijs wijzigt niet als uw inkomen anders wordt. Wel wordt de huur aangepast met de jaarlijkse huurverhoging op 1 juli, dit staat los van het tweehurenbeleid.