Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat, hier leest u hoe u dat doet.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de formulieren die zijn meegestuurd met de bevestiging van de huuropzegging.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Ja, deze kunt u per mail bij ons opvragen.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Tijdens een voorinspectie loopt een woninginspecteur van ons samen met u door de woning. Hij vertelt wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van de voorinspectie. In deze bevestiging leest u ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt. Meer informatie leest u in de richtlijnen oplevering.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie vertelde de woninginspecteur u hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening. Meer informatie leest u in de richtlijnen oplevering.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de eindinspectie. Wat kan ik doen?

U kunt proberen iemand te machtigen. Vul daarvoor de in. De gemachtigde levert het formulier in bij de woninginspecteur. Ook moet hij/zij zich legitimeren. Kan er echt niemand aanwezig zijn? U kunt de sleutels inleveren op ons kantoor. Doe dit minimaal 1 dag voor de eindinspectie. U ontvangt per post een uitgewerkt eindinspectierapport. Daarop staan eventuele reparatiekosten.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

U mag ook een direct familieid of bekenden van u vragen deze voorinspectie bij te wonen. Let op, de afspraken die tijdens de inspectie zijn gemaakt, kan achteraf niet meer op terug gekomen worden.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie staat in de folder Zelf aangebrachte voorzieningen.