Huur opzeggen

Wilt u uw huur opzeggen? Voor het opzeggen van de huur heeft u een opzegtermijn van minimaal één maand. Dat betekent dat tussen de dag dat u opzegt en de einddatum, in ieder geval één maand moet zitten. Deze einddatum kan elke werkdag zijn. Het hoeft dus niet de eerste dag van een maand te zijn. De dag waarop u de sleutels inlevert, noemen we de einddatum. 

Om de huur op te zeggen hebben wij een schriftelijke opzegging van u nodig. Dit mag via onze website (Mijn Marenland), via de e-mail of per brief. In uw opzegging vermeldt u de volgenden dingen:

-          Naam
-          Geboortedatum
-          Adres van de woning
-          Telefoonnummer en e-mailadres
-          Einddatum
-          Uw nieuwe woonadres

Na ontvangst van uw opzegging, krijgt u van ons een schriftelijke bevestiging.

Bij een verhuizing komt veel kijken. Op deze pagina vindt u informatie om u op weg te helpen en veelgestelde vragen. 

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik mijn huur op?

Algemeen

De huur moet schriftelijk worden opgezegd. Dat kan via post of e-mail.U kunt uw woning of parkeervoorziening ook via onze website opzeggen. U dient hiervoor ingelogd te zijn in mijn "Mijn Marenland".

Wanneer uw gehuurde opzegd, zorg ervoor dat u altijd een nieuw adres meestuurt, juiste contactgegevens en een reden van opzegging.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Algemeen

Nee, helaas kan de einddatum niet verzet worden. Een huuropzegging is definitief.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Algemeen

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

De huur moet schriftelijk worden opgezegd. Dat kan via post of e-mail.U kunt uw woning of garage/parkeerplaats ook via onze website opzeggen met het opzegformulier.Daarnaast hebben we een kopie van de overlijdensakte nodig.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn is minimaal een maand. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. Soms is er een andere opzegtermijn, bijvoorbeeld bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Staat de huurovereenkomst op beide namen dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Wij stellen een formulier op voor het wijzigen van de tenaamstelling die u beide dient te ondertekenen. Dit formulier wordt als bijlage bij het huurcontract toegevoegd.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hoe regel ik dit?

Algemeen

Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Wij stellen een formulier op voor het wijzigen van de tenaamstelling die u beide dient te ondertekenen. Dit formulier wordt als bijlage bij het huurcontract toegevoegd.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan loopt de huur door t/m 12 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan de werkdag voor of na die datum. Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn staat altijd in de huurovereenkomst.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Algemeen

U ontvangt binnen 3 werkdagen een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. In deze brief staat vermeld hoe de garage moet worden opgeleverd en wanneer u de sleutels bij ons op kantoor moet inleveren.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Staat u bij een geregistreerd partnerschap samen op het huurcontract dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Wij stellen een formulier op voor het wijzigen van de tenaamstelling die u beide dient te ondertekenen. Dit formulier wordt als bijlage bij het huurcontract toegevoegd.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen. Wij stellen een formulier op voor het wijzigen van de tenaamstelling die u beide dient te ondertekenen. Dit formulier wordt als bijlage bij het huurcontract toegevoegd.

Huur opzeggen kan online

Algemeen

De huuropzegging kan tegenwoordig ook online.