Hoe u de woning achterlaat

Bij de bevestigingsbrief die u van ons krijgt, zitten bijlagen waarin staat hoe u de woning moet opleveren. In deze brief staat een afspraak voor de voorinspectie van de woning. De opzichter komt dan bij u langs. Na deze afspraak krijgt u van de opzichter een voorinspectierapport. Hierin staan de aandachtspunten die u samen besproken heeft. Dit voorinspectierapport en de bijlagen van de bevestigingsbrief, kunt u gebruiken om uw woning goed op te leveren. Zo kunnen wij de woning straks weer netjes aan een nieuwe huurder aanbieden.

Spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder
Wanneer wij een nieuwe huurder gevonden hebben, neemt deze contact met u op voor een bezichtiging voor de woning. Als u niet wil dat uw gegevens worden gedeeld, geeft u dat aan ons door. Tijdens deze bezichtiging kunt u eventuele overname van spullen bespreken. Bij het voorinspectierapport zit een overnameformulier waarop u kunt invullen welke spullen u ter overname aanbiedt en voor welk bedrag. Woongroep Marenland bemiddelt hier niet in, u regelt dit zelf onderling. 

Wanneer de nieuwe huurder nog niet bekend is, mag u de overname achterlaten in de woning. Wil de nieuwe huurder de spullen niet overnemen? Dan vragen wij u de spullen alsnog te verwijderen. Als u dit niet doet, haalt Woongroep Marenland de goederen weg en brengen we de kosten bij u in rekening. 

Vul het overnameformulier ook in als er nog geen nieuwe huurder is en u spullen achterlaat in de woning ter overname. 

Veel gevraagd over Hoe u de woning achterlaat

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de formulieren die zijn meegestuurd met de bevestiging van de huuropzegging.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Algemeen

Ja, deze kunt u per mail bij ons opvragen.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Algemeen

Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Algemeen

Tijdens een voorinspectie loopt een woninginspecteur van ons samen met u door de woning. Hij vertelt wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van de voorinspectie. In deze bevestiging leest u ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt. Meer informatie leest u in de richtlijnen oplevering.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie vertelde de woninginspecteur u hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening. Meer informatie leest u in de richtlijnen oplevering.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de eindinspectie. Wat kan ik doen?

Algemeen

U mag ook een direct familieid of bekenden van u vragen deze voorinspectie bij te wonen. Let op, de afspraken die tijdens de inspectie zijn gemaakt, kan achteraf niet meer op terug gekomen worden.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Algemeen

U mag ook een direct familieid of bekenden van u vragen deze voorinspectie bij te wonen. Let op, de afspraken die tijdens de inspectie zijn gemaakt, kan achteraf niet meer op terug gekomen worden.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Algemeen

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie staat in de folder Zelf aangebrachte voorzieningen.