Inspecties en versterkingsadviezen

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) regisseert het bouwkundig versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dit geldt voor particuliere woningen, maar ook voor huurwoningen.

Vanuit de kern naar buiten toe

De NCG beschrijft in het Meerjarenprogramma wanneer en in welk gebied bouwkundige inspecties plaatsvinden. De inspecties zijn nodig om te kunnen vaststellen of woningen moeten worden versterkt. Er wordt gewerkt vanuit de kern van het aardbevingsgebied naar buiten toe. In de kern is de kans op bevingen het grootst en er wordt gestart bij gebouwen die het minst sterk zijn. Wat betekent dit voor huurwoningen?

Uit brief NCG: Welke maatregelen zijn nodig?

Op dit moment berekenen specialisten hoe uw woning bouwkundig versterkt moet worden. Dit kost veel tijd. Welke maatregelen nodig zijn, is nog niet bekend. In een versterkingsadvies komt te staan welke maatregelen nodig zijn om uw woning aardbevingsbestendig te maken. Als dit advies klaar is, nemen we contact met u op. Bij huurwoningen wordt het versterkingsadvies eerst besproken met de verhuurder. 

Vragen?

Heeft u hierover vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0596 - 519 151